VALG AF BAT – Nybegynder

Der findes så mange forskellige bat – at det kan være meget svært, især for en nybegynder, at vælge sit første bat. Men så svært er det heller ikke – fordi til at starte med har en nybegynder ikke behov for, at spille med et af de dyreste og hurtige bat som elitespillere spiller med.

Dette afsnit er midlertidigt udgået, fordi Covid-19 restriktioner anbefaler at man spiller med sit eget personlige bat – og derfor kan vi desværre ikke længere låne bat til nye spillere. Har du ikke allerede et bat – eller kan låne et af dine venner – så er det bedst at møde op i klubben de første gange uden et bat. Så låner du et bat af klubben – og når du er klar til at købe dit eget bat – så kan træneren vejleder dig om hvilket bat der passer til dig og dit spilleniveau.

Når du starter, skal du spille med et bat hvor knopperne vender indad. Denne type bat er det som de fleste spiller med – og sådan et bat er velegnet til en allround spillestil – og bat med knopperne indad er bedst når du skal i gang med at lære og indøve grund slagene i bordtennis. Bat hvor knopperne vender udad, er primært til defensive spillere, og ikke så velegnet til nye spillere, som skal lære at spille bordtennis.

Under det yderste sorte/røde gummilag skal der være en svamp. Svampen kan variere i tykkelse fra 0,5mm til 2,2mm og hårdhed. Nybegynder vil jeg normalt anbefale en blød svamp med en tykkelse fra 1,3mm til 1,8mm.

Er du en mindre pige eller dreng, skal du helst vælge et bat med et let bat træ og et håndtag som passer til din størrelse og alder. Der findes specielle bat, med håndtag som passer til aldersgrupperne 7-10 år og 10-13 år. Battræet skal typisk være et allround battræ.

Der findes standard begynderbat som er godkendt til turnerings brug – og hvor alt er tilpasset spille- og alders-niveau, og træneren vil sikkert anbefale dig at starte med sådan et bat. Prisen for sådan et bat kan variere fra 200-500 kr.  Når dit spille niveau er blevet bedre, du har fået god kontrol over dine slag, og du kan spille hurtigere og hurtigere – vil du kunne skifte til et hurtigere bat (med hårdere og tykkere svamp). Men dit begynder bat  vil nok være bedst for dig, de første 1-2 år du spiller.